Recenzja: Mąka pszenna typ 750 chlebowa firmy Młyny w Stoisławiu




Jako wielka fanka chleba miałam już niejedną okazję zachwycać się i delektować własnym domowym chlebkiem. Jednak pierwszy raz miałam możliwość do jego wypieku wykorzystać mąkę pszenną typu 750 chlebową spod marki Młyny w Stoisławiu.

Mąka ta stała się jednym spośród kilku składników chleba. Upieczony chlebek to połączenie mąki pszennej z żytnią oraz dodatkiem kilku oczywistych składników: wody, mleka, soli, cukru i drożdży. Wszystko w odpowiedniej proporcji. ;) Po ok. 3 godzinach chlebek był już gotowy, należało tylko odczekać aby "odparował" i można było próbować ;)

Pieczywo mojej produkcji z wykorzystaniem właśnie tej mąki stało się obiektem testów mojej rodziny.
Smakowało inaczej niż zwykle, chleb rozkrojono w 5 minut i każdy pytał o jeszcze ;)
Dziś już wiem, że ta mąka jest idealna do pieczenia chleba i to nie tylko z nazwy, ale z praktyki - chleb jest wyjątkowy.

Jeśli lubicie domowe pieczywo koniecznie wypróbujcie tą mąkę.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Miło mi, że tu zaglądasz. Zostaw ślad po sobie w formie komentarza, wtedy trafię również do Ciebie.